Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem pomidorowo-czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
pomidory bez skóry 1 puszka
mąka pełnoziarnista 2 łyżki
masło 4 łyżki
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem pomidorowo-czosnkowym

Ryż gotujemy z odrobiną soli, al-dente. Pomidory pryczymy z 2łyżkami masła i czosnkiem granulowanym. Następnie mąkę zasmażamy z pozostałym masłem i dodajemy do pomidorów. Sos doprawiamy papryką ostrą, solą i pieprzem do smaku. Sos mieszamy z ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 23.03.2013 15:07
mm coś dla mnie;]
Janek 12.09.2012 11:04
fajne i zdrowe
annagebalska 12.09.2012 09:49
ciekawy przepis
Andysz 01.08.2012 13:47
To coś dla mnie;)
Rafał10 29.07.2012 08:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak