Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
woda 2 l
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 dag
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką

Kroki postępowania

1
Przed myciem usuwami końce z fasolki. Fasolkę wrzucić do garnka z zimną wodą,dobrze umyć, opłukać. Następnie zalać wodą,dodać sól i cukier,zagotować. Od momentu zagotowania fasolki,gotujemy jeszcze 10-15 minut. Odcedzić fasolkę na sicie.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z bułką foto
2
Masło rozpuścić na patelni,dodać tartą bułkę,mieszając doprowadzić do zrumienienia się bułki.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z bułką foto
3
Fasolkę wyłożyć na talerze,polać masłem z bułką
Krok 3 - Fasolka szparagowa z bułką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.09.2012 14:06
też taką robię jest najlepsza i pasuje do wszystkiego
monika141 17.08.2012 09:06
pychota
Katarzyna/kate1980 05.08.2012 22:19
uwielbiam fasolkę i robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak