Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka duszona w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dkg
cebula 1 duża
śmietana 250 ml
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka duszona w śmietanie

Kroki postępowania

1
wątrobkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. obtoczyć w mące i ulożyć na rozgrzanym tłuszczu
Krok 1 - wątróbka duszona w śmietanie foto
2
obsmażyć z jednej strony, przewrócić na drugą, posolić i popieprzyć, na wierzch położyć pokrojoną cebulę w pół talarki, całość przykryć pokrywką
Krok 2 - wątróbka duszona w śmietanie foto
3
dusić około 10-15 minut, następnie zalać zahartowaną śmietaną i chwilę poddusić na końcu doprawić do smaku.
Krok 3 - wątróbka duszona w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.11.2013 08:41
muszę wypróbować ten przepis
berys18 15.03.2013 08:50
bardzo apetyczna wątróbka
olkaaa 31.07.2012 10:57
jeszcze takiej nie jadłam
ElizaT 29.07.2012 10:01
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak