Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2ier łyżeczki
mleko 1 szklanka
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: Złote babeczki

Do miski włożyć margarynę i cukier z cukrem wanilinowym. Całość dokładnie wymieszać. Wbić jajka i ucierać dalej. Później przesiać przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy się połączą składniki dodać mleko i całość dobrze wymieszać do powstania jednolitej masy. Następnie przełożyć ciasto po trochu do foremek na muffinki. Wyłożyć do ok. 2/3 foremki. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po upieczeniu polać lukrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.10.2013 00:22
bardzo smacznie wyglądają
PaniMISIOWA 05.12.2012 18:47
piękności!
owocówka 08.09.2012 09:43
ale mam smaka na takie babeczki :D
plocia 04.09.2012 14:21
moja mała uwielbia czyste babeczki, woli bez dodatków
Katarzyna/kate1980 02.08.2012 22:47
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak