Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z bekonem, szynką i pieczarkami
Ciasto:
Drożdże rozkruszyć w nie wielkim naczyniu, posypać cukrem, dodać letnie mleko oraz łyżeczkę mąki i zrobić zaczyn. Przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu na około 10 minut. Mąkę przesiać do miski,dodać sól. Zrobić na środku dołek i wlać do niego zaczyn, oliwę, oraz stopniowo dodawać wodę ( ciasto ma być dość rzadkie i kleiste ) Dokładnie wyrobić , przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią, dzielimy na dwie części i formujemy dwa blaty o wielkości około 30 cm.Smarujemy keczupem. Nakładamy warstwę pieczarek, kładziemy szynkę oraz bekon i wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na około 12 minut( zależy od piekarnika dlatego trzeba sprawdzać zeby pizza była nie do końca jeszcze upieczona) wyciągamy posypujemy startym żółtym serem i pieczemy jeszcze około 3 minut. wyciągamy i podajemy pyszną i pachnącą :)