Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa
filet z kurczaka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie przeciąć wzdłóż na pół, aby zrobić cienkie płaty.
Krok 1 - Faworki z kurczaka foto
2
Każdy płat przekroić wzdłóż na pół. Powstają 4 części na 4 faworki z jednego filetu. Każdy filet czyli 4 kawałki przyprawiam inaczej, i każdy mloże wybrać coś dla siebie. Jeden obsypuje tylko przyprawą do kurczaka, drugi, solą, pieprzem i ziołami, a trzeci solą i papryką. Na środku każdego kawałka robimy podłużne nacięcie ok 2-3 cm.
Krok 2 - Faworki z kurczaka foto
3
Jeden koniec mięsa przełożyć przez nacięcie. Faworki smażymy na rozgrzanej oliwe, po kilka minut z obu stron i gotowe. Podajemy jako przekąske lub do obiadu np. z ryzem.
Krok 3 - Faworki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.08.2012 09:19
super
Dorota59 28.07.2012 22:04
świetna propozycja
treonina 23.07.2012 18:34
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak