Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl
jaja 2 szt
woda 500 ml
sól 1 łyżeczka
cebula 2 szt
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z cebulką

Mąkę, jaja, sól i wodę mieszamy dokładnie mikserem do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. W garczku gotujemy sporą ilośc wody, solimy . Na wrzątek kładziemy łyżką zgrabne kluseczki. Gotujemy jakieś 2 minutki od zagotowania.Odcedzamy łyżką cedzakową, przelewamy zimną wodą. Podajemy polane podsmażoną cebulką lub skwarkami. Kluski sa równiez swietnym dodatkiem do dan z mięsem i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.06.2013 08:01
smaki dziecinastwa
agam26 01.08.2012 09:25
mniam, przyda mi sie dziś na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak