Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony jogurt truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400ml
truskawki świeże 20dag
mięta liście 4
cukier trzcinowy do smaku
cytryna 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony jogurt truskawkowy

Połówkę cytryny obrać, zostawić 1 plasterek, resztę cytrny wycisnąć. Dodać do niej jogurt naturalny. Truskawki obrać z szypułek, dokładnie umyć i osączyć, dodać do jogurtu cytrynowego. Wsypać cukru do smaku, całość zmiksować dokładnie na gładką masę, aż nie będzie kawałków truskawek. Przelać do pojemniczków, zamknąć i zamrozić. Przed podaniem lekko rozmrozić, można też zmiksować ponownie i ozdobić listkami (umytymi) mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 05.11.2012 13:18
pyszne i zdrowe
gusia1000 01.08.2012 15:38
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak