Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fsolka żółta warzywna lekka zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka z kościa 30 dag
woda 4 litry
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przyprawa do potraw 1 łyżka
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 50 dag
fasolka żółta 50 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
pieprz zmielony 1 łyżeczka
sól - do smaku
koperek 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
papryka 1/2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: fsolka żółta warzywna lekka zupa

- ugotować kawałek łopatki z kością z jarzynką,liśćmi laurowymi i zielem ang.
- ugotowaną łopatkę wyjąć z garnka
- do wywaru włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę
- gdy się zagotują wsypać resztę warzy i gotować z 30 minut
- na koniec gotowania dodać przecier,przyprawy,sól do smaku
- dodać koperek siekany i wymieszać śmietanę w zupie
- do zupy w talerzu dodać porcję obranej z kości łopatki
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.07.2013 12:28
pycha zupka,bardzo lubie z fasolki
fotoviderek 04.07.2013 13:31
Super zupka :)
gosia1988 12.01.2013 20:25
smaczna
ALAGOR 06.12.2012 00:27
ciekawa
aisoglam 07.11.2012 14:21
apetycznie wygląda
kuklik 05.10.2012 21:21
mniam
RenataZ-et 19.09.2012 16:33
super zupa
teresa18 25.08.2012 19:36
lubię takie zupki
Pietruszka 19.08.2012 09:20
super, na pewno bardzo dobra
Motorek 12.08.2012 11:55
bardzo fajna
Norgiusz 09.08.2012 14:39
super
Wacław 02.08.2012 10:12
b.lubię zupy a ta jest pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak