Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cytryna 2 sztuki
koperek 1/2 pęczka
masło 8 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla

Kroki postępowania

1
Ryby wypatroszyć i dokładnie umyć. Osuszyć. Z jednej cytryny wycisnąć sok. Ryby natrzeć sokiem z cytryny, kucharkiem i pieprzem (również od środka).
Krok 1 - Pstrąg z grilla foto
2
Do środka włożyć po 2 dkg masła i 2 plastry cytryny, oraz część posiekanego kopru.
Krok 2 - Pstrąg z grilla foto
3
Spiąć wykałaczkami. Odstawić na godzinę do lodówki, żeby rybka przeszła smakiem.
Krok 3 - Pstrąg z grilla foto
4
Po tym czasie grillować po kilka minut z każdej strony.
Krok 4 - Pstrąg z grilla foto
5
Podawać z kawałkiem świeżej cytryny.
Krok 5 - Pstrąg z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 11.11.2013 16:49
muszę wypróbowac
smakoszek 02.09.2013 10:52
świetna rybka:)
IlonaAlbertos 23.07.2013 10:37
Przepis wart wypróbowania.
mirosława4 27.02.2013 14:17
smaczna i zdrowa rybka a do tego jeszcze grillowana :)
Krystyna32 12.01.2013 06:46
extra
IZABELA29 07.12.2012 09:38
pyszna rybka...chętnie bym się poczęstowała.
ben-ka 07.12.2012 09:36
smaczna rybka.
Ada-Gaba 28.11.2012 13:33
znakomite
Anna152 30.10.2012 21:32
uwielbiam pstrągi
Anna138 30.08.2012 22:30
pyszna rybka
ziutula
ziutula 01.08.2012 20:47
po prostu pyszniutko....
Beatris 01.08.2012 09:47
Ale mam ochotę na tak przygotowaną rybkę.
mela25 01.08.2012 08:30
moja ulubiona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak