Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżówka na rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
ryż 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówka na rosole

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i gotujemy ryż na sypko
Krok 1 - Ryżówka na rosole foto
2
Rosół podgrzewamy ranem z warzywkami, warzywa wyciągamy i kroimy je kosteczkę, dodajemy do wywaru
Krok 2 - Ryżówka na rosole foto
3
Dodajemy do rosołu ugotowany ryż i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego
Krok 3 - Ryżówka na rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak