Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z róży

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki róż bez białych końcówe 450 gram
cukier kryształ 300 gram
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z róży

Płatki dzikiej róży wrzucić do makutry (lub melaksera, ja ucierałam w maszynie), wsypać cukier i wlać sok z cytryny. Ucierać, aż płatki puszczą sok i cukier się rozpuści.

Następnie rozłożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i zawekować poprzez pasteryzowanie, gotowanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 28.07.2012 12:34
po prostu uwielbiam róże w pączkach muffinach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak