Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniakami i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 0,5 kg
jajko
sól szczypta
ziemniaki 0,6 kg
pieczarki 0,4 kg
ser żółty 20 dag
sól
pieprz
cebula 2
czosnek 2 ząbki
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami i pieczarkami

ziemniaki obrać i ugotować, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę, cebule i czosnek zeszklić na łyżce masła, dodać pieczarki, przyprawić i dusić ok 10 minut. ziemniaki przecisnąc przez praskę i wymieszać z pieczarkami, dodać starty żółty ser. zagnieść ciasto z mąki, soli, jajka i gorącej wody, następnie rozwałkować i nożem wycinać prostokąty. Łyżką nakładać farsz i zalepić rogi, gotować we wrzącej wodzie z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.08.2012 10:17
uwielbiam wszystkie pierogi !
parysek10 28.07.2012 21:36
ale ekstra
treonina 28.07.2012 21:01
ciekawe, musze sprobowac
Emilia22 28.07.2012 20:26
fajnie wyglądają
KLEO 28.07.2012 19:23
pyszności
Konczi 28.07.2012 19:19
o jeeee ale muszą być smaczne !!
gosia47-47 28.07.2012 18:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak