Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab w kawałku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 5 ziarenek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab w kawałku

Kroki postępowania

1
Schab posypujemy solą, pieprzem i delikatnie kucharkiem i nacieramy tymi przyprawami. Cebulę obieramy i kroimy na plasterki.
Krok 1 - Pieczony schab w kawałku foto
2
Schab wkładamy do woreczka do pieczenia lub do rękawa do pieczenia, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pokrojoną cebulę. Woreczek zamykamy specjalnym dołączonym do woreczków klipsem, zostawiając w środka trochę miejsca wolnego i przebijamy go u góry wykałaczką w 2-3 miejscach.
Krok 2 - Pieczony schab w kawałku foto
3
Woreczek kładziemy na blaszkę i wkłądamy z nią do piekarnika. Pieczemy przez pół godzinki w temp ok 220 stopni, następnie zmniejszamy temp do 180 i pieczemy jeszcze ok 45 minut.
Krok 3 - Pieczony schab w kawałku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.02.2013 10:20
A według mnie nie, bo mięsko wyszło pyszne.
SmacznaPyza 12.02.2013 14:27
według mnie za długi czas pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak