Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizze -pierożki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto na pizzę
drożdże 1/2 kostki
mąka 1/2 kg
sól
cukier 2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
Nadzienie:
cebula 1 szt
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
wędlina
ser żółty 20 dag
pasta pomidorowa 1 szt
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze -pierożki

Robimy ciasto drożdżowe. W misce robimy rozczyn. Kruszymy drożdże dodajemy 2 łyżeczki cukru ,mieszamy dolewamy trochę ciepłego mleka mieszamy posypujemy mąką ok 2 łyżeczki i odstawiamy do wyrośnięcia .Do dużej miski wsypujemy ok 1/2 kg mąki solidy do smaku . Dodajemy wyrośnięty rozczyn .Mieszamy dodajemy mleko lub wodę i olej .Wyrabiamy ciasto . Formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta odcinamy mały kawałek i rozwałkowujemy go na okrąg . Smarujemy pastą pomidorową posypujemy przyprawą do pizzy . Dajemy na środek pokrojoną wędlinę ,cebulkę i ser zółty zlepiamy w pieroga. Robimy tak do wykończenia ciasta . Pierogi układamy na blasze. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach . Podajemy z ketchupem i sosem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.08.2012 08:09
mniammmmm
marlena2 30.07.2012 13:02
to musi być dobre
Katarzyna/kate1980 29.07.2012 22:01
śliczne
Konczi 29.07.2012 21:42
chcę takiego pieroga ! wiedziałam aby nie wchodzić na te przepisiki Twoje !!! mniam !!!!!!!!!!!!!!!!!!
agaK. 29.07.2012 12:05
świetnie wygląda:)
Ania60 29.07.2012 11:33
Pysznie wygląda
magdalea 29.07.2012 11:27
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak