Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy do ciasta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy do ciasta

Truskawki w blenderze zmiksować. żelatynę zalać odrobiną wody, aż napęcznieje, lekko podgrzać aż będzie płynna, przestudzić i połączyć ze zmiksowanymi truskawkami.
W blacie biszkoptu porobić dziury ale uważać aby nie przebić dna (ja używam do tego okrągłej końcówki łyżki drewnianej) wlać mus, rozsmarować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak