Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z koperkiem i oliwą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
koper maly pęczek
oliwa 3-4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
mleko 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z koperkiem i oliwą

Ziemniaki ugotować w bardzo delikatnie osolonej wodzie - odcedzić
Do ziemniaków dodać posiekany koperek, sól czosnkową, trochę pieprzu oraz oliwę
i mleko.
Ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 28.08.2012 18:57
na pewno pyszne
artur7 25.08.2012 08:26
pycha mm
artur7 25.08.2012 08:23
pycha
adelajda 23.08.2012 06:39
robię podobne tylko jeszcze dodaję zieloną pietruszkę !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak