Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-rabarbarowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3 szt.
jabłka 3 szt.
woda 2 l
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-rabarbarowy

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w nie za grube półksiężyce.
Krok 1 - Kompot jabłkowo-rabarbarowy foto
2
Rabarbar obrać ze skórki, pokroić w 2-3 cm paski.
Krok 2 - Kompot jabłkowo-rabarbarowy foto
3
Owoce wrzuć do garnka i zalać wodą.Gotować do rozgotowania się rabarbaru.
Krok 3 - Kompot jabłkowo-rabarbarowy foto
4
Do ugotowanego kompotu dodać cukier, wymieszać.
Krok 4 - Kompot jabłkowo-rabarbarowy foto
5
Świetny kompot w gorące dni, przed podaniem wstawiam go do lodówki.
Krok 5 - Kompot jabłkowo-rabarbarowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.12.2013 14:20
bardzo lubię
Margo1 09.12.2013 10:52
takiego chyba nie piłam
marzencia2007 19.03.2013 16:42
jabłka, rabarbar :) kocham
PaniMISIOWA 04.12.2012 20:30
moja mama taki mi robiła
smakowita 31.10.2012 20:22
smak lata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak