Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka z koperkiem Prymat

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
Koperek suszony Prymat
mleko
cebula
pomidor 80 dkg
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka z koperkiem Prymat

brukselki gotuję przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Na maśle szklę pokrojoną cebulę oraz pomidory. Po chwili dodaję brukselkę, koncentrat pomidorowy, koperek, cukier, sól i pieprz. Dusze do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 16:56
brukselki jadłam w zupie, ale to danie brzmi ciekawie, spróbuję ?
sznycel 05.08.2012 22:46
smakuje z ziemniakami lub ryżem i na obiad i na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak