Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami w sosie malinowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3 łyżki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
olej
jabłka 3
maliny świeże 2 szklanki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami w sosie malinowym

Jabłka obrać i pokroić. Jaja , mąkę cukier kryształ, mleko i wodę gazowaną i połączyć ze sobą. Dodać pokrojone jabłka i wszystko razem wymieszać. Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. W międzyczasie przygotować sos malinowy. Maliny pogotować w garnku, dodać cukier puder. Kiedy maliny się rozpadną odstawić w zimne miejsce, aby sos zgęstniał. Gotowe racuchy polać sosem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 09.01.2014 15:19
pyszniutkie
kala9287 18.03.2013 00:19
apetyczne :)
pestka 25.02.2013 12:59
pyszne
Magda24 09.01.2013 20:58
lubię z owocami
aisoglam 20.11.2012 16:47
Malinowe... mniam :)
babajaga1969 12.08.2012 13:19
pyszne :)
Mysiunia 07.08.2012 13:34
wyśmienite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak