Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki serowe z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
jajko
mąka ziemniaczana 5 dkg
mięta
sól do smaku
pieprz
olej
twarożek 70 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: placki serowe z miętą

do twarożku dodaję pokrojoną w kostke cebulę, jajko, mąkę ziemniaczaną i posiekaną miętę. Do smaku sypię sól i pieprz. Po 30 minutach, jak masa przeleży, robię okrągłe placki, które smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:04
lubię zapach mięty w daniach
sznycel 06.08.2012 18:57
można je jeść i na śniadanie i na obiad i na kolację - z surówką są przepyszne 1

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak