Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonych śliwek i jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki czerwone 7 szt
cukier trzcinowy 3 łyżki
woda 3 l
jabłka 2 lipcówki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonych śliwek i jabłek

Jabłka dokładnie myjemy(gotujemy w skórkach), przekrawamy na pół, pozbywamy się nasionek i kroimy w cząstki - wrzucamy do większego garnka, śliwki również myjemy i kroimy w cząstki pozbywając się pestek - wrzucamy do garnka - zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut - przecedzamy, dodajemy cukier trzcinowy. Podajemy schłodzony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.01.2013 15:01
smaczny dodatek do obiadu
Magula 26.09.2012 11:00
mniam, mniam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak