Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne z kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 0,5 kilo
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
pomidory krojone z puszki 0,5 puszki
papryka czerwona 0,5 sztuki
pieczarki 10 sztuk
fasola czerwona z puszki 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
bulion 1 kostka
kasza gryczana 2 woreczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne z kaszą gryczaną

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać czosnek pokrojony w plasterki, chilli, kminek i oregano, ciągle mieszając smażyć przez około 1 minutkę. Dodać mięso ciągle mieszając przyrumienić je (około 5 min). Dodać pomidory z puszki i bulion rozpuszczony w niecałej połowie szklanki wody, doprawić solą oraz pieprzem. Przykryć i gotować przez około 15 min, aż mięso będzie gotowe. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i paprykę pokrojoną w kostkę, fasolę i mieszając gotować tyle by papryka była miękka.

Podać z ugotowaną kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 01.02.2013 22:25
Bardzo smaczne danie!;)
Anna169Hosz 31.08.2012 16:56
Połączenie dwóch kultur, ciekawe.
Kas2 04.08.2012 14:27
wyśmienite danie!
adelajda 03.08.2012 15:35
z kaszą gryczaną na pewno super !
Betka 03.08.2012 08:04
pychota!;) lubię kaszę gryczaną;)
caralajna 03.08.2012 07:55
pyszne zapewne było :)
Anna133 03.08.2012 07:50
widziałam to ostatnio w TV musze wypróbowac ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak