Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana tilapia z salsą pomidorową z kaparami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 6 sztuk
sól
oliwa
pomidor 2 sztuki
kapary 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka
bazylia świeża kilka listków
ocet balsamiczny 1 łyżka
chilli w płatkach szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana tilapia z salsą pomidorową z kaparami

Filety rozmrozić przez noc, następnie dokładnie osuszyć, przyprawić solą pieprzem, skropić oliwą z oliwek, grillować ok 2-3 minut z każdej strony.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć miąższ, pokroić, dodać pietruszkę, 1 łyżkę oliwy, ocet balsamiczny, chilli, odrobinę pieprzu, potargane listki bazylii, zamieszać, na koniec dodać kapary.

Na talerzu ułożyć kawałki ryby, na górę salsę - rybę można podać z kawałkiem pieczywa- Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.08.2014 10:56
super rybka
Rafał10 31.08.2012 08:38
uwielbiam tilapię !!! Super przepis :)
Justyna23
Justyna23 03.08.2012 18:49
pysznie
Kasnaj 03.08.2012 16:51
musiało być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak