Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z ciasta francuskiego z kremem mascarpone

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana 250 ml
serek mascarpone 125 g
cuckier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z ciasta francuskiego z kremem mascarpone

Do przygotowania tych rurek potrzebujemy foremki na które zawiniemy ciasto. Na początek ciasto francuskie kroimy w prostokąty, średniej wielkości aby można było owinąć foremki na rurki. Następnie rurki owijamy ciastem, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 17 minut - do zarumienienia ciasta. Przygotowujemy krem: do malaksera wlewamy schłodzoną śmietaną i ją ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder - wymieszać. Gotowym kremem nabijamy rurki. Podajemy schłodzone. Można posypać cukrem pudrem i polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 31.08.2013 12:15
wyśmienite
goofy9 23.05.2013 22:44
wyglądają obłędnie
katarzynagotuje 21.03.2013 20:10
jak z kremem to musi być pysznie!
gosia56 31.12.2012 11:54
tez robię pycha
bartek8585 20.09.2012 00:03
bardzo lubię:))
Kas2 04.08.2012 14:37
super! oj zjadłabym kilka z wielką chęcią
Magula 04.08.2012 09:41
Mniam to musi byc pyszne
Ewa/kalapurtka 03.08.2012 20:48
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak