Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plastry schabowe z pieczarkami w sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
cebula 2 szt
pieczarki 200 g
oliwa 4 łyzki
mąka 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: plastry schabowe z pieczarkami w sosie

Proste, klasyczne danie, a smakuje każdemu.
Schab kroje na plastry jak na kotlety schabowe, delikatnie rozbijam, solę i pieprzę. Zawijam w folię i wkładam na 30min do lodówki. W tym czasie na oliwie podsmażam cebule oraz pieczarki pokrojone w plastry.
Schłodzone mięso obsmażam na oddzielnej patelni do zrumienienia. Przekładam do cebuli i pieczarek, podlewam wodą i duszę do miękkości.
Śmietanę mieszam z mąką i odrobiną wody na gładką masę. Rozprowadzam z wodą z mięska. Całość duszę jeszcze ok.5min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 14.01.2013 08:35
pycha
Beatris 19.11.2012 14:11
Doskonałe danie na obiad.
andrzej10 10.08.2012 17:28
smaczne
BeataJ 03.08.2012 20:42
idealna alternatywa schaboszczaków ;D
Paweł10 03.08.2012 18:31
super obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak