Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimo przysmaki na zimę - czyli fasolka a'la warzywa do ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 sztuki
olej 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
marchewka 5 sztuk
sól 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
fasola 2,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: zimo przysmaki na zimę - czyli fasolka a'la warzywa do ryby

Kroki postępowania

1
Fasolę gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do niej warzywa: marchew obieramy, scieramy na tarce jarzynowej, cebulę siekamy drobniej i podduszamy na tłuszczu, dodajemy nastepnie marchew i liście i wszytsko podduszamy. Miękkie dodajemy do fasoli.
Krok 1 - zimo przysmaki na zimę - czyli fasolka a'la warzywa do ryby foto
2
mieszamy dokladnie.
Krok 2 - zimo przysmaki na zimę - czyli fasolka a'la warzywa do ryby foto
3
koncentrat łączymy ze skłądniami ,ktore nam pozostały: ocet, cukier, sól. Mieszamy i gotujemy 15 minut. Gorąca dodajemy do fasoli . Mieszamy i wykładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
Krok 3 - zimo przysmaki na zimę - czyli fasolka a'la warzywa do ryby foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 06.07.2013 11:14
Warto wypróbować.
mic 02.12.2012 18:06
pyszniutko sie zapowiada
Agnieszka91 10.08.2012 14:10
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak