Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kulki z ciastem francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
jajko 2 szt
pieprz
sól
koperek
cebula czerwona 1/2 szt
cebula biała 1/2 szt
ciasto francuskie kilka cm
oliwa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kulki z ciastem francuskim

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, pokroić w kostke i podsmażyć na łyżce oliwy. Koperek drobno posiekać Do mięsa dodać zeszkloną cebulke, koperek, bułkę tartą, jedno jajko i przyprawy.
Krok 1 - Mięsne kulki z ciastem francuskim foto
2
Z masy mięsnej formowac małe kulki. Ciasto francskie pokroić na cieniutkie paseczki ok 0,5 cm i owinąc nimi kulki mięsne. W wierzchu posmarowac roztrzepanym jajakiem.
Krok 2 - Mięsne kulki z ciastem francuskim foto
3
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Kulki poukładać na blaszce, na papierze do pieczenia i pieć ok 30 minut.
Krok 3 - Mięsne kulki z ciastem francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.08.2013 22:27
Prezentują się wspaniale.
Zdzisław 11.08.2012 22:53
pomysłowe te kulki
octo 11.08.2012 21:13
ciekawie wygladaja pewnie tez tak ciekawie smakuja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak