Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z parówek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkich parówek wieprzowych 10
cebule 2
cukinie 2
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
zagęszczonego soku pomidoroweg 500 ml
cukru 2 szczypta
do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
zioła włoskie
przyprawa ognisty smok
sól
olej 4 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z parówek

Przygotować wszystkie warzywa. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i wsypać paprykę, chwilkę smażyć. Parówki obrać z foliowej osłonki, pokroić na pięć części. Wrzucić je do garnka z podsmażoną papryką i smażyć parówki na złoty kolor. Do parówek wrzucić pokrojone warzywa i smażyć około 3 minuty. Dodać do swojego smaku przyprawy, zalać sokiem pomidorowym i dusić gulasz drugie trzy minuty. W razie konieczności jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 30.08.2012 22:25
polecam bo jest smaczny
Monika79 30.08.2012 18:00
bardzo mi sie podoba
mela25 23.08.2012 08:46
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak