Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z ryżem i mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
ryż 1 woreczek
marchewka
natka pietruszki
kalafior 1/4
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z ryżem i mięsem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Umytego fileta kroimy na małe kawałeczki zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy pod przykryciem. Do gotującego fileta dodajemy oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior, posiekaną pietruszkę oraz obraną i pokrojoną marchewkę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec odkrywamy, aby woda wyparowała i doprawiamy do smaku. Ugotowaną potrawkę łączymy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.01.2014 09:20
bardzo smaczny
ben-ka 09.05.2013 10:11
smaczny,lekki obiadek.
mirosława4 11.01.2013 19:27
pożywny i zdrowy obiad
Anna138 02.12.2012 11:49
świetny przepis
Łukasz15 19.09.2012 11:43
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak