Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurczakiem i kukurydzą Chińska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuki
kukurydza 1 puszka
por 1
marchew 4
jajko 2
mąka kukurydziana 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżka
szczypiorek 2 łyżka
sól
pieprz
kostka rosołowa 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurczakiem i kukurydzą Chińska

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka gotuję do miękkości z kostkami rosołowymi (można wrzucić liść laurowy)
Krok 1 - Zupa z kurczakiem i kukurydzą Chińska foto
2
Gdy mięsko jest gotowe wyjmuje je, a za to wrzucam pora i marchew pokrojone w paseczki. Gdy warzywa się gotują "rozrywam" mięsko na piórka - paseczki i ponownie wrzucam do garnka. Na koniec daję kukurydzę - ja wrzucam całą puszkę bo bardzo lubię :) ale można dać pół wg uznania. Całość gotuję aby składniki się razem podgotowały. Na koniec zaciągam lekko mąką i śmietaną. Oczywiście doprawiam do smaku - solą, pieprzem lub vegetą. Można wkropić kilka kropel cytryny. Zupa jest smaczniejsza gdy jest lekko ostra więc polecam dać kilka kropel chili albo tabasco. Na sam koniec wlewam do zupki rozbełtane jajka i mieszam.
Krok 2 - Zupa z kurczakiem i kukurydzą Chińska foto
3
Zupę już na talerzu posypuję szczypiorkiem. Smacznego!
Krok 3 - Zupa z kurczakiem i kukurydzą Chińska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 10.08.2012 12:32
Polecam bo jest szybka i bardzo smaczna.
Konczi 10.08.2012 06:33
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak