Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różnokolorowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
czarne oliwki 1/2 szkl
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
majonez 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Różnokolorowa sałatka

Fasolę osączamy z zalewy na sicie. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, a następnie drobniutko siekamy. Oliwki osączamy z zalewy. Pomidory dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka lub drobniutko siekamy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy, a następnie sałatkę schładzamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak