Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowo jabłkowe babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 200 g
jabłka 3 średnie
mąka pszenna 300 g
cukier 4 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 2 szt
olej 1/3 szk
mleko 1/2 szk
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowo jabłkowe babeczki

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o drobnych oczkach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
2
Jabłka i cukinię umieścić w misce.
Do tych składników wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i najlepiej za pomocą szerokiego widelca wymieszać zawartość miski.
Krok 2 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
3
Następnie w drugiej miseczce rozmieszać jajka z mlekiem i olejem.
Płynną masę wlać do suchych i ponownie widelcem wymieszać masę.
Krok 3 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
4
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem.
Krok 4 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
5
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki 30 minut.
Krok 5 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
6
Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 16.08.2012 22:54
smaczne te babeczki
Agnieszka_B 16.08.2012 20:57
Obłędne babeczki!
iziona 16.08.2012 18:54
Bardzo, bardzo apetyczne :)
Mysiunia 16.08.2012 17:19
bardzo ładne :)
elficzna 16.08.2012 17:17
bardzo smakowite :) muszę się w końcu przekonać do tej cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak