Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon podany z szynką parmeńską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon
sok z cytryny
szynka parmeńska 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Melon podany z szynką parmeńską

Melona (najlepiej aby był bardzo dojrzały) obieram ze skóry i kroję w kostkę ok 1cm na 1cm. Układam na dużym talerzu i skrapiam delikatnie sokiem z cytryny ale dosłownie kilka kropel - delikatnie mieszam. Ja miałam bardzo duży kawałek szynki parmeńskiej - plastry miały średnice około 15-20cm. Najważniejsze aby były cienko pokrojone. Każdy plaster pokroiłam na paski o szerokości 1cm. Jeśli pasek był zbyt długi to przekroiłam na pół. Szyneczkę rozrzuciłam "artystycznie" na melonie, udało mi się nawet zrobić małą piramidkę z melona :) Bardzo smaczne połączenie szynki parmeńskiej z tym owocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 03.09.2012 15:35
mniam
leonkot 30.08.2012 15:44
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak