Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka nadziewana czerwoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka ok. 3 kg
kapusta czerwona 1/2 główki
sok z cytryny 1
pieprz
majeranek
cukier 1 łyżka
olej
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka nadziewana czerwoną kapustą

Kroki postępowania

1
Kaczkę wypatroszoną umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić na noc do lodówki
Krok 1 - Kaczka nadziewana czerwoną kapustą foto
2
Kapustę poszatkować, zalać wodą, wrzucić listek laurowy i zagotować. Gotować ok 10 minut, odcedzić, przestudzić. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz i cukier do smaku. Kapustą nadziać kaczkę
Krok 2 - Kaczka nadziewana czerwoną kapustą foto
3
Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180 st. i piec ok. 2 godzin.
Krok 3 - Kaczka nadziewana czerwoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 25.07.2013 21:35
Takiej jeszcze nie jadłam :-)
fotoviderek 11.05.2013 07:19
Wspaniała ta kaczka :)
smakoszek 28.01.2013 17:24
bardzo lubię mięsko z kaczki
Seba 22.01.2013 08:47
smaczna
Katarzyna/kate1980 15.08.2012 23:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak