Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tani paprykarz z piersi indyczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 150 g
marchew 50 g
seler 30 g
pietruszka 30 g
cebula 30 g
śmietana 50 ml
mąka 2 g
koperek
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tani paprykarz z piersi indyczej

drobno pokrojoną pierś z indyka oraz pokrojone w kostkę marchew, seler, pietruszkę i cebulę wkładam do garczka, zalewam 1/2 szklanki wody, dodaję szczyptę soli i gotuję do miękkości. Potrawę przy koncu gotowania podprawiam śmietaną wymieszaną z mąką, dodaję pieprz, paprykę i zagotowuję. Paprykarz podaje posypany posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 14.08.2012 16:13
danie jest tanie, smaczne i ze zdrowego mięsa indyczego. Proponuję je podawa z ziemniakami i surówką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak