Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
cebula 1 szt
jajko 3 szt
mąka 4 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kalafiora

kalafiora oczyszczamy i mozcymy w wodzie z octem przez kilka minut. Odsączamy i zalewamy gorącą wodą dodając odrobinę soli i cukru. Gotujemy. Ugotowany kalafior odcedzamy studzimy i wycinamy głąby. Dzielimy na małe różyczki. Cebulę obieramy i podsmażamy na maśle, mieszamy z kalafiorem wbijamy dwa jajka i dodajemy dwie łyżki bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formujemy kotleciki, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron. Podajemy z sałatką lub nawet z ziemniakami. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 22.05.2013 21:11
za kalafiorem nie przepadam , ale takie placki może mi posmakują
Izka192 17.10.2012 11:25
ciekawy przepis
Botwinka 13.10.2012 23:10
fajne
Fiffi 03.10.2012 22:23
jadłam podobne, bardzo smaczne
ziutula
ziutula 26.08.2012 21:15
mogą być i z kalafiora placki,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak