Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki i skrzydełka z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka 8
pałek z kurczaka 9
marynata
sosu sojowego 4 łyżka
soli 1 łyżka
kostki czosnkowe 2
przyprawy do pieczonego kurcza
przyprawy ognisty smok

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki i skrzydełka z grilla

Skrzydełka i pałki myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę mieszamy aż skrzydełka i pałki pokryją się przyprawami. Tak zamarynowany drób przekładamy do pojemnika próżniowego, przykrywamy pokrywką i za pomocą pompki zamykamy wieczko. Pojemnik z zawartością wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia rozpalamy grilla, układamy na ruszcie pałki i skrzydełka i grillujemy z obu stron około 30-35 minut.. Podajemy np. z pieczywem, surówką i ketchupem lub musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak