Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówki z kruszonką i malinami
Z wyżej podanych składników zrobiłam kruszonkę. Obsypałam nią każdą bułkę.
Bułeczki piekłam w 180 stopniach przez około 20 minut.
Smacznego :)
kruszonka | |
masło | 100 g |
mąka | 100 g |
cukier | 100 g |
Ciasto: | |
drożdże | 6 dkg |
mąka | 450 g |
jajko | 1 szt |
cukier | 40 g |
olej | 6 łyżek |
mleko | 3/4 szkl |
DODATKOWO: | |
tłuszcz do formy | |
maliny świeże | |
cukier |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: