Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaczki pieczone w ziołach prowansalskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 10 sztuk
olej roślinny do spryskania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaczki pieczone w ziołach prowansalskich

Młode ziemniaki myjemy pod bieżącą zimną wodą. Szorujemy je dokładnie szorstką stroną gąbki. Umyte kroimy w ćwiartki. Solimy do smaku. Spryskujemy olejem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Jeśli ziemniaki spryskujemy ułożone w misce możemy je jeszcze wymieszać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C i pieczemy około 1,5 godziny. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 12.02.2013 21:04
super
ALAGOR 26.09.2012 21:34
swietna alternatywna dla wszelkiego rodzaju mies!
Magula 29.08.2012 10:58
pyszne, uwielbiam takie ziemniaczki
olkaaa 26.08.2012 10:47
ależ smakowicie wyglądają
Grażyna13 26.08.2012 10:38
Pycha :)
Ewa6274879 26.08.2012 07:00
lepsze niż frytki, które uwielbiam :)
Rafał10 25.08.2012 19:31
bardzo lubię
1j1o1l1a1 25.08.2012 18:48
ziemniaczki lubie na różne sposoby :)
1j1o1l1a1 25.08.2012 18:48
ziemniaczki lubie na różne sposoby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak