Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak zapiekany pod serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 0,5 kg
śmietana kremowa 30% 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak zapiekany pod serem

Na maśle lekko podsmażyć pokrojony w plasterki czosnek, dodać szpinak już lekko odmrożony (u mnie po wyjęciu z zamrażarki stał około 1h na talerzyku). Jak już szpinak dokładnie się odmrozi dodać kucharka, pieprz i podlać śmietaną. Zagotować i gotować na średnim ogniu około 6 min aby nadmiar wody odparował.
Przełożyć szpinak do żaroodpornych naczynek i zakryć serem (w plastrach lub starty), dać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 7-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.02.2014 00:19
takie jedzonko to moje smaki
IZABELA29 06.05.2013 20:14
smaczna propozycja do wypróbowania.
Jodaj 09.04.2013 08:08
extra pomysł na szpinak :) pycha
IKrakowianka 03.02.2013 21:34
to coś co lubie :)
jozefinach 02.09.2012 08:53
Uwielbiam szpinak.
adelajda 30.08.2012 15:48
mniam , mniam
Anna169Hosz 28.08.2012 13:31
Interesujące.
Juleczka20 27.08.2012 15:56
pycha
kochanyptysiu 27.08.2012 15:24
proste i smaczne
caralajna 26.08.2012 19:33
ciekawy pomysł na szpinak, wygląda bardzo apetycznie
elficzna 26.08.2012 01:34
pyszność! mniam
Renia1 25.08.2012 20:41
moje ulbione skladniki, musze wyprobowac
Betka 25.08.2012 20:29
to coś dla mnie;)
miszelka 25.08.2012 20:01
uwielbiam szpinak z serem, pycha :)
1j1o1l1a1 25.08.2012 18:38
fajna wersja potrawy ze szpinaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak