Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 500 g
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
mąki 3/4 szklanki
otręby pszenne
sól
pieprz
chilli
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Jeśli masz już dość ryby w bułce tartej, polecam nieco inną panierkę. Mąkę, mleko i jajko zmiksować, dodać otręby i wymieszać. Rybę natrzeć przyprawami.Mogą być to też inne przyprawy jeśli wolimy. Płaty ryby dzielimy na mniejsze. Maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką. Ja lubię z kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 26.01.2013 11:56
bardzo lubię taką rybkę:)
eliza135 15.11.2012 20:35
smaczna
Konrad1 31.10.2012 08:20
Dobra ryba w dobrym cieście
Juleczka20 19.10.2012 19:04
pycha
marzenciak1985 12.10.2012 20:02
mniam
dagmara020 13.09.2012 12:55
moja ulubiona w cieście ech ja używam miruny:)
agaK. 11.09.2012 13:14
pyszności
Katarzyna40 03.09.2012 23:59
smaczne!
Magdalena/Madija 27.08.2012 21:38
lubie taka rybke
babcia
babcia 26.08.2012 12:14
jak pyszna i apetyczna
Margo1 24.08.2012 00:07
już taką robiłam
Margo1 24.08.2012 00:07
już taką robiłam
ewka1978 21.08.2012 10:15
rybka jak nad morzem, na pewno spróbuję
ziutula
ziutula 21.08.2012 10:12
często smażę w cieście rybkę
treonina 21.08.2012 09:57
z chęcią wypróbuję! wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak