Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
czosnek 3 zabki
sól
ziemniaki ugotowane 0,5 kg
sos do pieczeni jasny 1 sztuka
masło do smażenia 3 łyzki
sałatka z kapusty czerwonej
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina na szybko

Kroki postępowania

1
Kroimy mięso w kostkę i podsmażamy na maśle około 10 minut. Kroimy cebulę i czosnek w kostkę. Do podsmażonego mięsa dodajemy przyprawę curry ziele angielskie liść laurowy sól pieprz i czosnek. Dalej dusimy pod przykryciem dodając szklankę wody. Gotujemy ziemniaki.
Krok 1 - Wieprzowina na szybko foto
2
Jeżeli mięso jest już miękkie dodajemy cebulę. Przygotowujemy sos pieczeniowy według przepisu i dodajemy ciągle mieszając. Gotujemy całość około 5 minut .
Krok 2 - Wieprzowina na szybko foto
3
Ziemniaki wykładamy na talerz na to nakładamy wieprzowinkę i sałatkę z kapusty czerwonej.



Smacznego!!!
Krok 3 - Wieprzowina na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 22.08.2012 16:39
smacznie:)
agnieszka52 22.08.2012 14:54
Pyszny obiad polecam.
anja3107 22.08.2012 14:08
mniam
gosia47-47 22.08.2012 12:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak