Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka tarta jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 1 szt
masło 1/2 kostki
cukier waniliowy 1/2 szt
jabłka 1 kg
cukier 2 łyżki
cynamon 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka tarta jabłkowa

Na stolnicy siekamy mąkę 1/2 kostki masła dodajemy cukier puder i jajko . Siekamy wyrabiamy ciasto. Ciastem wyklejamy formę do tary . Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciasto ma być prawie gotowe. Jabłka obieramy i kroimy .Podsmażamy z cukrem cynamonem i odrobina wody . Gdy jabłka robią się miękkie wykładamy ją na upieczone ciasto. Wkładamy jeszcze na ok 6 min do piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.09.2012 18:08
smaczne
agaK. 28.08.2012 12:37
mniam:)
V_kuchareczka 28.08.2012 09:03
Rewelacja
iwa643 28.08.2012 07:09
super z lodami waniliowymi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak