Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet 30 dkg
pieczarki 60 dkg
pomidor w puszce
pieprz
sól
mąka 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pieczarkowy w sosie pomidorowym

Fileta kroimy w drobną kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju, aby był rumiany. Podlewamy wodą i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy pod przykryciem ok.15 min. Dodajemy pomidory z puszki pokrojone na mniejsze kawałki razem z zalewą, doprowadzamy do wrzenia i dusimy jeszcze przez chwilkę. Z mąki i wody robimy zawiesinę i zagęszczamy gulasz. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.12.2013 07:59
pyszny obiadek
ben-ka 18.09.2013 10:36
A u mnie dzisiaj gulasz z indyka:)
caralajna 28.06.2013 08:00
na pewno przepyszny był
AURELKA 15.03.2013 18:23
znakomity jest
Łukasz15 17.01.2013 16:31
Bardzo dobry
Elżbieta17 14.10.2012 19:29
smaczne:)
RenataZ-et 14.09.2012 20:46
super obiad
Zdzisław 28.08.2012 17:01
gulasz lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak