Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki ziemniaczano-serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 600 g
ser cheddar 100 g
jajko 1 szt
mąka pszenna
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
dip koperkowy

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ziemniaczano-serowe

Ugotowane ziemniaki przecisnęłam przez praskę. Ser potakowałam na drobnych oczkach. Wymieszałam. Dodałam jajko i przyprawy (ilość według uznania). Ciasto powinno być gęste, by można było z niego robić kulki, jeśli jest rzadkie trzeba dodać mąki.

Uformowałam kulki, obtoczyłam w mące i usmażyłam na chrupko.

Podałam z dipem koperkowym. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.11.2012 16:50
apetyczne
Monika78 30.08.2012 12:41
musze wyglada.. swietny pomysl na moj dzisiejszy obiad
paula99926 28.08.2012 20:49
różnie czasem olej, czasem oliwa a jak tego zbraknie to i na maśle :)
SmacznaPyza 28.08.2012 19:28
smażysz na jakim tłuszczu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak