Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 5 plastrów
sos sojowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
żółty ser 1 garść
sok z cytryny do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
schab bez kości 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z fetą

Schab rozbijamy na cieńsze plastry i przyrządzamy marynatę.
Sos sojowy wlewamy do miski i dodajemy majeranek, czosnek, pieprz, sok z cytryny.
Plastry zanurzamy w marynacie i schładzamy w lodówce 1 godzinę.

Na każdy schab kładziemy plaster sera feta, zawijamy i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Posypujemy żółtym serem i pieczemy 50 min w temperaturze 190 stopni.

Ja podałam roladki z ziemniaczkami i surówką coleslaw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 28.08.2012 23:19
smakował by mi taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak