Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z cukinią i kaszą jęczmienną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 duża
kasza jęczmienna 2-3 woreczki
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 duża
pieczarki 200-250 g
marchewka 1 średnia
czosnek 2-3 ząbki
natka pietruszki mały pęczek
koper mały pęczek
płynna przyprawa do zup do smaku
Kucharek do smaku
olej
pomidory z puszki
cukinia 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z cukinią i kaszą jęczmienną

Kaszę ugotować al dente i odcedzić jak najdokładniej - wsypać do sporej miski.
Cebulę i paprykę posiekać.
Marchewkę, pieczarki i cukinię utrzeć na grubej tarce.
Posiekać drobno zieleninę.
Utarte i posiekane warzywa przesmażyć na oleju i doprawić - połączyć z ugotowaną kaszą i posiekaną zieleniną.
Do masy dodać wyciśnięty czosnek i sporo pieprzu.
Przygotowanym farszem nadziewać liście kapusty pekińskiej i zwijać delikatnie - ułożyć w naczyniu żaroodpornym jak najciaśniej.
Całość podlać siekanymi pomidorami z puszki, dodać nieco Kucharka oraz płynnej przyprawy do zup.
Nakryć i dusić w gorącym piekarniku 45-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.03.2014 14:16
Są co prawda nietypowe, ale jeśli ktoś lubi eksperymenty, to polecam :) Nas zaskoczyły smakiem i tą odmiennością od tradycyjnych :) Powstały zupełnie przypadkowo - jak większość moich kuchennych smakowych wynalazków :)
IZABELA29 13.12.2012 09:44
ciekawe te gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak