Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kotlety mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebule 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przekładamy do miski. Cebule obieramy i kroimy w drobna kosteczkę.
Krok 1 - Tradycyjne kotlety mielone foto
2
Cebule dodajemy do mięsa, wbijamy jajko i całość mieszamy. Dodaje tyle bułki tartej aby masa nie była za rzadka i łatwo można było formowac kotlety.
Krok 2 - Tradycyjne kotlety mielone foto
3
Doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam całość, a nastepnie formuje kotlety.
Krok 3 - Tradycyjne kotlety mielone foto
4
Połowę najpierw panierowałam w bułce tartej, a połowe bez, gdyż u mnie w domu są różne upodobania. Smażymy na patelni na oliwie z obu stron.
Krok 4 - Tradycyjne kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 08.01.2013 21:52
tradycyjne zawsze na czasie
Danost 08.01.2013 21:52
tradycyjne zawsze na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak