Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula 1 duża
sól
pieprz
cukier
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki

Kroki postępowania

1
Buraki wyszorować, włożyć do garbka, zalać wodą i ugotować. Przestudzić, ściąć końcówki i obrać.
Krok 1 - Buraczki foto
2
Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do buraków.
Krok 2 - Buraczki foto
3
Dodać pieprz, sól, odrobinę cukru i ocet do smaku. Całość wymieszać.
Krok 3 - Buraczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.02.2014 07:18
Pyszne do obiadu :)
pestka 28.06.2013 14:07
świetny dodatek obiadowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak